maandag 14 december 2020

Sinterklaas

Geen Sinterklaas dit jaar door Corona? Niet in Zonnehart, want de Sint was ons niet vergeten. 

Het beloofde een drukke, maar leuke week te worden. Wie goed wakker was op maandagochtend kon de gluurpietjes zien hangen aan het raam. Ze hebben een hele week onze kinderen heel goed in het oog gehouden. De gluurpietjes houden van muziek, daarom hebben we veel liedjes gezongen. Dinsdag hadden we al zoveel gezongen dat alle spiekpietjes al tevoorschijn gekomen waren. We trokken op pad, op spiekpietjes pad. Wie kan de meeste gluurpietjes spotten? 

Na een stevige wandeling had iedereen alle spiekpietjes gevonden, volgens Lukas zijn we echte kampioenen. 

Tijdens taalbad bekeken we samen met juf Jana wat er in de zak van zwarte Piet zou zitten. Dit was een hele leuke taalles. Het liedje heeft lang in ons hoofd gezeten: "Wat zit er in de zak van zwarte Piet, zwarte Piet?". Ook de vele leuke lesjes binnen hoekenwerk werden aangepast binnen het thema. 

In de klas stond een schoorsteen, een Sinterklaasfiguur en verschillende zwarte Pieten. Hiermee konden we vele leuke rollenspelletjes spelen. De meeste kinderen speelden met de figuren bij de schoorsteen, maar plots merkte Pawel op dat we ook aan het kasteel die in de klas staat kunnen spelen met de poppen. Sinterklaas woont toch in een kasteel? In Spanje? 

Bij juf Brigit maakten we super lekker pepernoten. We staken er twee in een zakje. Eentje voor de Sint en eentje voor Piet. Na de kookles hebben we nog een zak van zwarte Piet geknutseld bij juf Tine. "Juf, is er in Spanje ook corona? Kan Sint naar ons land komen? Moet hij dan in quarantaine?". Ook voor de Sint is er corona en Sinterklaas is al oud, dus hij moet goed opletten. Voor we naar huis gingen hadden de kinderen nog hun zakje op de tafel gelegd, de pepernoten en een tekening. Met een klein bang hartje gingen de kinderen donderdag naar huis. Ze hadden allemaal 1 vraag in hun hoofd...: "Zou de Sint morgen komen?"... 

Toen de kinderen op vrijdag de klas binnenkwamen, lag er op tafel letterkoekjes, Mariasnoepjes en een brief. Op de brief stond: "Lieve kinderen, we zijn jullie niet vergeten. We komen straks op bezoek.". Rond 9:35 kwam juf Emmely onze klas binnen met het digibord. Ze had een speciaal filmpje dat ze ons wilde tonen. Het was een filmpje van de Sint, persoonlijk naar ons gericht. Door corona kon hij niet naar onze klas komen, maar hij had wel een filmpje voor ons gemaakt. Vol spanning luisterden de kinderen naar wat Sinterklaas te vertellen had. Toen het filmpje klaar was, ging juf Emmely terug weg met het digibord. Daaaaag Sinterklaas. Plots keek Lars heel droevig. De Sint was weg, maar hij had geen cadeautjes mee... "Zijn wij zo stout geweest?". Teleurgestelde blikken keken elkaar aan, tot juf Lisa plots telefoon kreeg van de Sint via FaceTime. De Sint vertelde ons dat de pakjes binnenkort voor onze klasdeur zullen staan. Nog geen 10 seconden later hoorden we luid gebonk op onze klasdeur. We deden de deur op en er stond een zak voor onze deur. Wie heeft dat hier gezet? SINTERKLAAAAAS! Nu was het even teamwork om de zak naar binnen te krijgen en het speelgoed mooi uit te pakken, maar dat ging heel vlug. De kinderen kregen van de Sint heel veel speelgoed en een zakje vol lekkers. Blije en vooral opgeluchte kindjes ging al snel druk gaan spelen met hun nieuwe speelgoed. 

Dankje Sinterklaasje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten