dinsdag 10 november 2020

De herfst

Terwijl we in september nog een aantal hele zomerse dagen hadden, merkten de kinderen op dat er in oktober plots meer blaadjes op de grond lagen en minder in de bomen. Hoe komt dat? "Juf, het is herfst!". De herfst werd op een andere manier dan anders aangebracht, want door het Coronavirus mochten we geen uitstap maken naar het bos, zelfs niet naar het belevingsbos. Jammer, maar het is nu eenmaal zo. 

Dat hield ons niet tegen om toch leuke dingen te doen rond het thema. We gingen veel naar buiten op het schooldomein om de bomen te bekijken, blaadjes te rapen,.... We speelden buiten heel wat leerspelletjes: de juiste hoeveelheid kastanjes zoeken en ermee rekenen, letters zoeken in een spinnenweb,... 

Ook in de klas werd er ijverig gewerkt: we hielden een waarneming, er werden boekjes over de herfst aangebracht, kijkplaten, we leerden een liedje en een versje, we maakten fantasiebeelden met de geraapte blaadjes in het bos, we schreven woorden binnen het thema, we tekenden verschillende elementen uit de herfst in scheerschuim, we hebben herfstelementen gemaakt uit zoutdeeg,... 

Naast de vele leuke activiteiten, was er ook nog hoekenwerk. De kinderen komen tijdens het hoekenwerk elk om hun beurt bij juf Nathalie om te leren lezen, schrijven, rekenen,... Ook juf Nathalie paste haar leertaken aan naar het thema, dat was super leuk. Ze maakte voor ons ook nog heel wat extra spelletjes en een werkmap. 

Dit jaar wordt er tijdens de godsdienstmomenten geleerd over het scheppingsverhaal. Elke maand wordt er een nieuw element van het scheppingsverhaal aangebracht. Tijdens de maand oktober was dat 'water'. We deden heel wat activiteiten rond water: kringgesprek voeren, koud en warm water ontdekken, voorwerpen zoeken in het water, luisteren naar verschillende geluiden van water (stromend water, de zee, waterval, regen,...). 

Het voor ons heel raar om een weekje langer niet naar school te mogen komen. We hopen jullie allemaal heel snel terug te zien, want na de vakantie starten we met het thema 'Robot en elektronica' (het thema werd gekozen door Pawel). 


(Foto's volgen later). 






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten