dinsdag 2 februari 2021

Thema Frozen

Na een deugddoende vakantie zijn we terug helemaal klaar om er weer in te vliegen. Deze keer mocht Lukas het thema kiezen. Hij koos voor thema 'Frozen'. 

Iedereen in de klas weet dat Lukas een grote fan is van Frozen, maar de kinderen zelf weten niet zoveel van Frozen af. Met veel enthousiasme vertelde Lukas over Elsa en Anna (de hoofdpersonages van de Frozenfilm). Hij had zelf zijn zingende Elsa pop mee en leuke leesboeken. 

In de klas was de thematafel omgebouwd tot een echt Frozendorp. Alle personages waren aanwezig, het kasteel van Elsa, sneeuw,... De fantasie kon de vrije loop gaan. 

Tijdens wereldori├źntatie werd er stilgestaan bij de seizoenen. Welk kledij hoort bij welk seizoen? De kinderen mochten zich verkleden in hun favoriete seizoen en mochten vertellen waarom ze dat seizoen net zo leuk vonden. Er stond ook een observatie rond ijsblokken op de planning. In de klas hadden we een hele hoop ijsblokken. De kinderen mochten over vrij experimenteren met de ijsblokken, maar dat duurde niet lang. Al snel had iedereen koude handen en de ijsblokken waren kleiner geworden. Hoe zou dat komen? De kinderen kwamen tot de conclusie dat de ijsblokken die ze hadden vastgenomen sneller smelten doordat hun handen warm hebben. Zou dat echt zo zijn? We deden de test. We legden een aantal ijsblokken in warm water en een aantal ijsblokken in koud water. En ja hoor, de ijsblokken in het warm water smelten sneller dan die in het koude water, maar het warme water is nu wel koud geworden. We plaatsten ook een aantal ijsblokken binnen in een potje en buiten in een potje. Dit was ook interessant. Lars en Alois gingen samen gezellig voor het raam zitten om te kijken hoe de ijsblokken smolten. 

Plots had Pawel het idee om in ijs te kappen, maar alle ijsblokken waren gesmolten. Wat nu? Dan maken we gewoon een nieuwe, maar deze keer een hele grote. We doen er speelgoed in en als het ijs bevroren is, dan kunnen we het speelgoed uit het ijs kappen. Zo gezegd, zo gedaan. 

Bij juf Tine maakten we ijsbergen uit piepschuim en maakten we propjes uit papier om door de mond van de pingu├»n te gooien. 

Juf jana gaf ons ook een hele boel werk, maar dat vonden we niet erg. Het waren veel taakjes op het digibord. We speelden ook een memory en maakten een woordslag. 

Juf Nathalie had alle werkjes van het hoekenwerk ook aangepast aan het thema. Het thema leefde heel erg in de klas. Wist je dat we zelf mochten spelen met zelfgemaakt sneeuw? Dat was leuk en helemaal niet koud aan onze handen. 

Als kers op de taart begon het buiten zelf echt te sneeuwen. We konden een sneeuwwandeling maken, sneeuwballen rollen, sneeuwmannen maken en sneeuwballen gooien tegen de muur. Zalig! 

Tijdens thema godsdienst leren we over dieren. Eerst hadden Cupcake, de cavia van juf Nathalie op bezoek. Hij was een beetje bang, maar na een tijdje konden we Cupcake eten geven, strelen en bekijken. Juf Lisa bracht haar hond, Mootje, mee. We zijn gaan wandelen met Mootje, we mochten haar knuffelen en snoepjes geven. Leuk!

Momenteel zijn we druk in de weer met thema 'Bakker'. We moeten hier nu afsluiten, want ons zelfgebakken brood is klaar. 

Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten