dinsdag 3 maart 2020

Gezond eten

Eat less sugar, you're sweet enough already!

De laatste weken van voor de vakantie stonden we stil bij 'gezond eten'. Hierbij kwam vooral veel denkwerk aan te pas: Wat is gezond? Wat is ongezond? Wat vind ik lekker? Wat vind ik niet lekker? Op al deze vragen probeerden we een antwoord te zoeken. Zo mochten te kinderen kijken in boodschappenfolders. Ze gingen op zoek naar wat ze wel/niet lekker vonden. Alles werd gesorteerd.

Er werd ook gezond gekookt. Bij juf Brigit maakten we appeltoast en in de klas maakten we onze eigen havermoutpannenkoeken met banaan... Smullen maar!

Recept Havermoutpannenkoeken met banaan:
1 banaan
1 ei 
100 ml (soja)melk
75 gr havermout

Doe alle ingrediĆ«nten in een maatbeker en mix alles door elkaar (de havermout kan je op voorhand ook al eens mixen, zo is hij fijn genoeg gemalen en heb je geen havermoutvlokken in de pannenkoek). 
Doe een klein beetje boter in een pan en laat dit smelten. 
Doe vervolg een beetje beslag in de pan en laat de pannenkoeken ongeveer 3 minuten aan elke kant bakken. Smakelijk!

Extra: de pannenkoekjes zijn ook heel lekker met flinterdunne appelschijfjes in. 

Rond, maar gezond zijn we de vakantie goed ingegaan.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten