woensdag 5 februari 2020

Kerst

Er lag een sterretje voor de deur
het had een gele, glinsterende kleur.
Ik nam het vast en zei:
"Sterretje, sterretje schitter maar
geef licht en warmte in het nieuwe jaar!"

Met dit versje hebben jullie het nieuwe jaar waarschijnlijk ingezet. Het versje werd ingeoefend met prenten tijdens taalbad met juf Sandra, tussendoor werd het heel wat geoefend.

Gedurende de maand december werkten we in de klas rond 'kerst'. Het thema werd ingeleid door samen met de kinderen de kerstboom te zetten. Al het materiaal van in de kerstboom werd besproken: slinger, de piek, cadeautjes onder de kerstboom, ballen, lichtjes,... Er werd een wiskundige activiteit aan gekoppeld: de kinderen mochten gooien met de dobbelsteen en hetzelfde aantal ballen in de boom hangen als het gegooide aantal op de dobbelsteen.
Na het versieren van de kerstboom, had de juf nog een grote kerstboom op het bord getekend, maar deze boom had geen kerstballen. :(
De kinderen mochten zelf de kerstballen tekenen (cirkels tekenen).

Tijdens godsdienst werd er vooral stilgestaan rond de adventskrans en het kerstverhaal. In onze klas hebben we ook een adventskrans geplaatst. Elke dag werden het juiste aantal kaarsen aangestoken. De kinderen hadden zelf ontdekt dat er, aan de ingang van de school, ook een adventskrans stond.
Juf Nathalie vertelde het kerstverhaal aan de hand van het kerststal van Playmobil. Deze kerststal werd later ook in de klas geplaatst, op die manier konden de kinderen zelf het kerstverhaal naspelen.

Samen met de andere kinderen in de school, kwamen we even samen in de sporthal om een kerstviering bij te wonen.

Terwijl we luisterden naar kerstmuziek, werd er nijdig gewerkt aan de cadeautje (kaarsenpotje) voor nieuwjaar. Hopelijk konden alle kinderen jullie tot het laatste moment in spanning houden.

De bewoners van OC Cirkant (aan de overkant van de school), hebben een hele tijd gerepeteerd aan een kerstvoorstelling die wij mochten gaan bewonderen. De kinderen genoten van het dansen en de muziek en natuurlijk ook van de heerlijke kerststronk achteraf.
Eerder die week mochten de kinderen ook een toneelvoorstelling gaan bijwonen in het cultureel centrum van Torhout, ook dit was opnieuw genieten.

Om de kinderen helemaal onder te dompelen in de kerstsfeer, lag er op de laatste dag voor de vakantie voor iedereen een cadeautje onder de kerstboom en kregen de kinderen klein aperitiefje op school.

De beste wensen voor het nieuwe jaar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten