zondag 11 september 2016

Taal, getallenkennis en voorbereidende schrijfoefeningen in onze klas.

Op dinsdag en vrijdagvoormiddag komen Axl en Noor bij ons in de klas. Samen met Florian, Amber en NoƩmie gaan we dan aan de slag.
We gaan dan specifiek op voorbereidend lezen, getallenkennis en voorbereidend schrijven oefenen. Dat klinkt serieus maar we doen dat spelenderwijs!

Deze week gingen we rijmen. De leerlingen kregen de prenten maan - banaan, noot - brood, veer - peer en citroen - zoen. We benoemden eerst de prenten. Na een paar keer voordoen konden de leerlingen de juiste rijmwoorden samenbrengen.


 
 
Daarna was het voorbereidend schrijven aan de beurt. Vanaf volgende week starten we met schrijfdans maar nu oefenden we onze schrijfhouding, pengreep en bladfixatie. We volgden met onze vinger en met ons potlood de weg die de vrachtwagen en auto's aflegden. Iedereen werkte superflink mee! 
 
Als afsluit bracht ik het cijfer 1 aan. We hadden al genoeg stilgezeten dus werd het een actieve les getallenkennis. We zochten het cijfer 1 en het getalbeeld van 1 in de klas. We sprongen 1 keer in de lucht. We zetten 1 stap vooruit, 1 stap achteruit. We maakten een kroon met het cijfer 1 en getalbeeld 1 erop. Alle leerlingen waren apetrots dat ze 1 kenden!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten